Niezależny samorządny związek zawodowy

Wybierz kierunek solidarność

pl ua

Szkolenia w 2024 roku

Przygotowujemy kolejny etap szkolenia działaczy funkcyjnych władzy wykonawczej poziomu zakładowego. Prezentujemy plan szkoleń na I kwartał 2024 r. >>>

Chcemy poprzez system szkoleń zacieśnić współpracę z organizacjami w Regionie. Naszym celem jest przeszkolenie pełnych składów osobowych władzy wykonawczej każdej organizacji związkowej posiadającej osobowość prawną. Z doświadczenia wiemy, że najlepsze efekty przynosi udział w każdym szkoleniu co najmniej dwóch członków władzy wykonawczej z jednej organizacji związkowej. Pozwala to na stworzenie zespołów negocjacyjnych, działających na fundamencie ugruntowanej wiedzy w zakresie uprawnień związkowych.

Zachęcamy przewodniczących i przewodniczące organizacji do cyklicznego udziału w szkoleniach, a także kierowania na nie, kolejno, wszystkich członków władzy wykonawczej danej organizacji. Będziemy Was informować o zbliżających się terminach szkoleń.

Każdy członek władzy wykonawczej związku w Regionie ponosi odpowiedzialność za swoje działanie. Pamiętajmy, że nieznajomość prawa szkodzi. Wspólnie w Regionie Środkowo-Wschodnim NSZZ „Solidarność”  tworzymy zespół ludzi, którzy w dzisiejszej dobie i przygotowaniu pracodawców muszą działać profesjonalnie, wspierając członków Związku w Regionie.

W przygotowaniu szkolenia dla Członków władzy kontrolnej i Sipowców.

Za Prezydium ZR
Marek Wątorski
Z-ca Przewodniczącego Regionu

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.